Geschiedenis

De vereniging is opgericht in 1979 en heeft inmiddels de naam Vereniging “Sociëteit Rijk van Nijmegen”. Een netwerkvereniging die mede als doel heeft de ondersteuning van sportieve, culturele en/ of sociaal maatschappelijke projecten in Nijmegen en omstreken. Dit doel wordt bereikt door het vergaren van sponsorgelden uit de contributies van de leden voor wie als tegenprestatie allerlei zakelijke activiteiten worden georganiseerd. De vereniging telt maximaal 40 leden.

Ondernemend netwerk

De Sociëteit Rijk van Nijmegen is  uitgegroeid tot een netwerkvereniging voor bevriende ondernemende mensen uit Nijmegen en omgeving. Van directeur tot zzp’er, van notaris tot aannemer, van financiële sector tot onroerend goed in verschillende leeftijdscategorieën: onze Sociëteit is divers! Iedere man met een ondernemende persoonlijkheid die zich graag in een vriendschappelijke omgeving laat inspireren door informele contacten kan in aanmerking komen voor het lidmaatschap.

Lidmaatschap

Je kunt uitsluitend lid worden via recommandatie door één van de bestaande leden. Een bestaand lid kent de cultuur van de sociëteit en dient bij de aanbeveling rekening te houden met een goede variëteit van de leden en de diverse beroepsgroepen.

Inspirerende contacten

Het sociale verbindende aspect staat bij de Sociëteit Rijk van Nijmegen voorop. Daarom is er maandelijks een bijeenkomst, vaak met een boeiend bezoek aan een bedrijf of instelling en daarna gaan we ook samen borrelen en dineren. Er zijn zo’n acht bijeenkomsten per jaar, telkens op een andere bijzondere locatie in Nijmegen en omgeving. Of het nu de bezochte organisatie is die inspireert, de locatie of de mensen die je ontmoet: de  aanwezigheid levert altijd een positief gevoel op!

Bijzondere bijeenkomsten met partners

Wij betrekken ook onze partners bij onze activiteiten door met hun samen het nieuwe jaar in te luiden tijdens het traditionele Nieuwjaars Gala Diner en door de bekende Lady’s Weekenden in juni. Mede door deze bijeenkomsten ontstaat er een hechte club dat ook door de partners wordt gewaardeerd.